Actueel
2 mei 2024

Proeven in de potrozen teelt

Sinds augustus 2023 leveren wij het substraat voor potrozen bij BM Roses. BM Roses teelt zeven kleuren potrozen in de potmaten 10,5 centimeter en 12 centimeter en is één van de grotere potrozenkwekers binnen Europa.

Er zijn sindsdien veel verschillende proeven opgezet. De proeven zijn gericht op het doormengen van meer circulaire grondstoffen in het substraat, een 100% veenvrij substraat en er zijn proeven opgezet om te kijken hoe de kosten van het substraat kunnen worden gereduceerd. Uiteraard zonder kwaliteitsverlies van de potrozen.

"We doen proeven om meer te leren over de effecten van verschillende grondstoffen op de potrozen, uiteraard gaat niet alles in één keer goed, maar daar leer je juist van", vertelt Jaime van Marrewijk, eigenaar van BM Roses.

Bram van Paassen geeft aan dat de proeven serieus worden genomen door beide partijen. "Ik kom hier om de twee à drie weken langs om de proeven te bekijken. Dit is de basis van een succesvolle samenwerking waarin je uiteindelijk positieve resultaten kunt boeken"