Logo Bol Potgrond

Onze mensen

Bij J.C. Bol & Zn. werken wij met een klein team van betrokken mensen. Hierdoor zijn de lijnen kort en is er een hoge mate van controle. Wij worden enthousiast van bloemen en planten en vinden het een geweldige uitdaging om hier een optimaal substraat voor samen te stellen.

Mark Bol
"Van kinds af aan vond ik het geweldig om met mijn vader mee te gaan naar het potgrondbedrijf. Ik kon niet wachten om mee te gaan werken! 

Mark Bol - Bol Potgrond

Op mijn 16e kreeg ik een scooter en kon hiermee eindelijk zelf op het bedrijf komen. Daarmee begon dan ook mijn vaste dienstverband en dit bestond veelal uit zakken vullen en de bedrijfsvloer aanvegen. Stapje bij beetje kon ik steeds meer verantwoordelijkheden aan en na mijn HBO-studie tuin- en akkerbouw, was het tijd om fulltime in het bedrijf te stappen.

Inmiddels runnen mijn vader en ik samen het bedrijf en we leren nog iedere dag. “Op grond van kwaliteit” is ons basisbeginsel en hierin willen we voortdurend overtreffen."

Peter Bol
"Ook ik ging al op hele jonge leeftijd, zo’n 6/7 jaar, met mijn vader op pad. Toentertijd hadden we nog geen bedrijfslocatie, maar voer mijn vader met schuiten het product naar de klant. Omdat de vraag naar kant en klaar product toenam, moest er gemengd gaan worden op het vaste land. De eerste bedrijfslocatie in de Lier, gelegen tussen weg en water, was geboren. Het dynamische van het eigen bedrijf, waar geen dag hetzelfde is, fascineerde mij enorm. Op mijn 16e ben ik daarom in vaste dienst gekomen in het snelgroeiende bedrijf.

Na een aantal jaren hard te werken en veel te leren, werd ik rond mijn 23e mede-firmant. In die tijd is er veel gebeurd, de veranderende vraag in producten van onze klanten resulteerde in een verhuizing van het bedrijf naar Hoek van Holland. Van een paar soorten potgrond en bemesting, konden we maatwerk gaan leveren tot in detail. Echt inspelen op de vraag van de klant en dat is nog steeds wat we iedere dag een waanzinnig leuke uitdaging vinden!"

Ben van Adrichem, productieleider
Ben van Adrichem"Als ZZP’er heb ik van alles gedaan in de tuinbouwsector, waarin ik ook ben opgegroeid. Een aantal jaren geleden werd ik gevraagd om bij Bol te komen werken.

Ik zorg hier nu voor de orderaanname, produceren van het product over de laadlijn, en zorg er voor dat het op de gewenste tijd bij de klant komt, los gestort, in kisten of in big bags. Daarnaast regel ik het transport naar de klanten, stuur de productiemedewerkers en chauffeurs aan en zorg ervoor dat de inkomende grond- en meststoffen op de juiste plek komen.

Mijn passie ligt bij machines besturen en shovel rijden. De combinatie hiervan met het klantcontact en de uitdaging om in hectische tijd alle klanten naar wens te beleveren maakt mijn werk zo leuk". 

Eric Forschelen, adviseur
Eric Forschelen"Na ruim 25 jaar diverse functies te hebben vervuld bij diverse toonaangevende bedrijven in de internationale tuinbouwwereld ben ik Green4ce horticultural consultancy gestart. Als onafhankelijk adviseur fungeer ik als sparring partner voor kwekers, vermeerderaars, veredelingsbedrijven en toeleveranciers. Vanuit mijn passie om teeltprocessen te optimaliseren adviseer ik op de vakgebieden plantenfysiologie, plantenvoeding en substraten. Op het gebied van fytopathologie en gewasbescherming werk ik samen met vakbekwame specialisten binnen mijn internationale netwerk.  Vanuit de passie om teelten te optimaliseren kan ik natuurlijk niet om een substraat van hoogwaardige kwaliteit heen. Dat zou als een pizza met een slechte bodem zijn… smaakloos al worden de beste toppings gebruikt!

J.C. Bol & Zn. ken ik als een bedrijf waar KWALITEIT met hoofdletters wordt geschreven. Als geen ander in staat om jaarrond een constant kwaliteitsproduct te leveren. Geen onnodige opsmuk maar een eerlijk product. Klein maar dapper en toch met klinkende namen in de klantenportfolio die internationaal aanzien genieten. Kortom een bedrijf waar ik graag mijn naam aan verbind en wiens klanten ik graag met mijn ervaring bijsta."

Karin van Hasenbroek, administratief medewerker
Karin van Hasenbroek"Ook mijn roots zijn te vinden in de tuinbouw, ik ben erin opgegroeid, heb een agrarische opleiding en heb jaren op het bedrijfsbureau van een plantenkweker gewerkt.

Ik ben hier gestart in een nieuwe functie en heb me eerst gericht op het inrichten van het nieuwe boekhoudpakket en wat andere nieuwe systemen. Nu verzorg ik de facturatie, verwerk de inkoop, verzorg de MPS overzichten voor klanten en van alles wat er nog meer bij komt kijken".


Snelle leveringstijd en duidelijke communicatie
J.C. Bol & Zn. is een klein en dynamisch bedrijf. Door korte lijnen kunnen wij zeer snel inspelen op orders en vragen van onze klanten.

Laatste nieuws


RHP gecertificeerd

RHPJ.C. Bol & Zn. is RHP gecertificeerd. Dit keurmerk waarborgt de kwaliteit van het substraat in de gehele keten.